OSCE-Bucharest Conference.2010

News

ANTON CARAGEA-ORGANIZATORUL CONFERINTEI OSCE DECLARAT PERSONALITATEA ANULUI 2010

Posted by OSCE on September 12, 2010 at 10:58 AM

PERSONALITATEA  ANULUI 2010 ESTE UN ROMAN

Vara anului 2010 a adus doua noi recunoasteri internationale ale importantei activitatilor de diplomatie internationala desfasurata in cadrul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica al Romaniei.

 Astfel profesorul Anton Caragea a primit din Statele Unite de la Institutul American Biografic titlul de MEN OF THE YEAR 2010 – Personalitatea anului din Romania. Elementul decisiv in acordarea distinctiei a fost rolul profesorului Anton Caragea in organizarea si desfasurarea la Bucuresti a Conferintei Organizatiei Pentru Securitate si Cooperare in Europa in februarie 2010. Conferinta OSCE organizata la Bucuresti a fost perceputa ca un sprijin nemijlocit pentru activitatile OSCE si pentru securitatea intregului continent. Pentru comitetul ce a luat decizia: securitatea Statelor Unite este legata de continuarea activitatilor OSCE iar rolul profesorului Anton Caragea in anul 2010 in promovarea activitatilor OSCE a fost crucial.

Nu doar activitatea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica la nivel european a atras atentia ci si mentinerea dialogului intre lumea europeana si alte spatii de cultura, civilizatie si religie si in special efortul permanent al profesorului Anton Caragea de a sustine dialogul intre crestinatate si spatiul islamic.

 Astfel la Conferinta Femeilor Musulmane din Europa desfasurata la Bucuresti profesorul Anton Caragea a fost invitat sa sustina o comunicare in calitate de INVITAT DE ONOARE alaturi de alte personalitati si a primit PREMIULSPECIAL pentru incurajarea dialogului intre spatiul islamic si spatiul crestin si pentru sprijinirea cresterii rolului femeilor in lumea actuala.

 

Ambele recunoasteri a declarat profesorul Anton Caragea nu mi se adreseaza mie personal ci intregului colectiv al institutului care a demonstrat ca intr-un an de criza poate organiza evenimente de impact european, poate sustine activitatea unor organisme precum OSCE si poate aduce cuvantul Romaniei in toate marile probleme ale timpului nostru. Vocea Romaniei prin elita ei culturala si academica , prin Institutul de Relatii internationale si Cooperare Economica , va continua a se face auzita.

Categories: Conference on OSCE. Bucharest 2010